torsdag, september 17, 2009

alla ska vara kompis

Idag fick jag kallelse till konferens.
Bah! Va fan liksom. Jag fattar inte grejen med konferens längre. Det är som att ha ett internetforum, fast live. Helt fkn idiotiskt.
Det är som att försöka bringa ordning i apburen på skansen när nån har tappat en låda med bananer.
Vi ska alltså ses på en konferensgård och sitta ner och prata om sånt som vi kunde ha rett ut på mail på en timme. Sen ska vi "göra roliga saker". Ursäkta mig en sekund. Sen nääär finns det roliga saker att göra med femtioplusarna. Ok om dom varit typ 70. Då hade man kunnat spela kanasta och fråga dom om hur livet var förr i världen. Men nu. Inte en chans. Så klart betyder "roliga saker" att dricka sprit. Det är den enda syssla som människor i den åldern finner rolig nog att stanna på samma ställe längre än två timmar för.
Dom där kvällsaktiviteterna syftar då underförstått till att vi ska "lära känna varandra bättre". Som är den friggin största skitnödigheten som finns. Varför varför varför skulle jag vilja lära känna mina jobbkompisar bättre? Det finns ju ingen anledning till det. Svenskar i synnerhet har någon slags övertro till teamwork och teambuilding. Som att vi skulle jobba bättre ihop om vi har varit fulla tillsammans en gång. I think NOT.

Som grädde på pulvermoset så ska vi stanna över natten. Det är här jag får ont i magen på riktigt. Varför skulle jag vilja sova borta. Speciellt när min säng är tre mil därifrån. Jag. Vill. Inte.
Ok. Jag är fucking vuxen. Jag vill komma hem hit, ta på mig mysbyxor och ringa till mystjejen å ba komsi komsi. Inte dela rum med nån hängröv från min avdelning. Åhhh vad ska jag göra!!!??? Jag måste börja fila på min stora lögn. Eller kanske skaffa en bil och säga att jag måste iväg brådskande och att jag kommer tillbaka imorgon. Kanske kan jag dra den där om att pappa ligger på sjukhus igen.
Eller så säger jag bara att jag inte tänker sova över för jag trivs bättre hemma.

3 kommentarer:

30+ sa...

Ja det där är så jävla dumt alltså. Det känns som tvångskommendering varje gång. Inte fan blir jag gladare av att dricka tre starköl med Evert, född 1945.

Men, en kompis till mig, hon jobbar i ett tyskt sekteristiskt bioteknikföretag. Där åker ALLA bort OBLIGATORISKT i EN VECKA. Varje år. Och dom jobbar aset 14 timmar per dygn. Och alla säljarna på jobbet ba: "Guuu va tufft å bra och nu ska jag visa framfötterna och slicka chefens RÖV."

Så det finns alltid dom som har det värre.

emster sa...

hate konferenser alltså. Häromdagen hade vi det (med tillhörande kvällsaktivitet. Jag ljög och sa att jag hade besök och inte kunde följa med). Men innan, testade vi "en ny grej". Den kallades för Open Space.

Open Space går ut på att man ska prata med folk om saker som är intressanta (jobbrealterat). Det visade sig alltså att Open fkn space bara är det ett vanligt grupparbete/"workhop".

För jävligt.

.perpotator sa...

fy fan alltså. när jag blir chef så ska jag avskaffa alla jävla teamaktiviteter. ja ba; jobba istället. det här är inget dagis!