onsdag, november 25, 2009

min spis är min borg del 2

När man är sjuk kan man gå på uppfriskande promenad till närmaste handlare som säljer gigantiska gytor med lock. Där köper man en femliters gjutjärnshink som man släpar hem till sitt.
Väl hemma så hackar man en hel hög med vitlök och lök som man fräser lite i sin nya fina gryta, den som väger ett halvt ton. Sen häller man i lite kokosmjölk och massor av curry, typ säkert en halv deciliter ska man ha om man är hemma hos mig allafall. Ja, man kan reda av skiten och hälla i lite mer vatten också. Sen kokar man det lite och klickar i en, två, kanske tre skedar mango chutney. Sen så kastar man i en härrans massa fisk däri. Fisken vill gifta sig med en hel hög morotar som man har skivat snyggt som attans. Sen så står man och tittar medan det kokar och ser gott ut. Kanske tycker man att det ska i lite mera grönt, så då här man i ett par tre nävar sockerärter och kanske lite minimajs också. Om man gillar zuccini så slänger man i lite av det med. Ja, man kan ha en par skedar buljong också. Jag kastade i några äppelbitar också faktiskt.
Sen när man smakar så är det som att man har ett helt jättekul tivoli i munnen. Eller matsex kanske. Fast inte den kladdiga varianten.
Efter första portionen så kan man önska att man var ett fetto som kunde äta hela alltihopa direkt ur den nya fina järngrytan.
Man dricker vin till också. För att bli frisk fortare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara ett bra sätt att försöka friskna till på. Har inte sagt förut, trots att jag kommenterat tidigare, att jag tycker din blogg är jättebra. Du skriver underhållande och jag kan känna igen mig i både det ena och andra. Hittade den bara för någon vecka sen och försöker nu uppdatera mig bakåt... Hoppas du blir frisk snart! Krya-på-dig-kramar (om du vill ha) annars bara Krya på dig. // Fröken Fräken

Ps. får man ge ett litet tips till din gryta utan att verka allt för petimetrig?? Ds

.perpotator sa...

tips till min gryta får man jättegärna lämna.
och tack för dom andra orden.
kramar vill man alltid ha (och med man menar jag jag).

Anonym sa...

Jo låt curryn steka med löken och vitlöken någon halv minut (men akta så den inte bränner vid). Smakerna utvecklas mycket mer då. Men det kanske du visste eftersom du, liksom jag, gillar Per Morberg. // Frk Fräken

.perpotator sa...

fröken: jamen det är såklart så jag gjorde. fast jag tänkte att det fick man räkna ut själv. eller pröva sig fram kanske :)

Anonym sa...

Jamen självklart gjorde du så, det borde jag ha fattat av all övrig matbeskrivning, sorry :) // Fröken F