onsdag, februari 17, 2010

samhällskommentar

Jag brukar ju inte bry mig så mycket om vad ni andra obetydliga människor håller på med. För min del får ni banta eller äta eller rösta på andra partier eller trycka på röd-gubbeknappen som femte person så mycket ni vill. I. Do. Not. Care.
Jag är heller inte en sån som vurmar för djurrätt mer än att jag själv vet hur de djur jag haft, ska eller skulle behandlas eller uppfostras osv. Mitt samhällsengagemang sträcker sig till att jag är medlem i ett politiskt parti samt Svenska naturskyddsföreningen. (Säkert redan där betydligt mer engagemang än nån annan iofs)
Jag har hållt på med hästar till och från i femton år och vet att det, som med alla andra fyrfota djur, finns lika många åsikter om hur man ska göra med dom som det finns djurägare.
Idag snubblade jag dock över en video som fick det att vända sig i magen på mig. Som en liten info så bör en häst som går "i form" hålla nackbasen högst, samt ha huvudet liksom vilande från denna. Det kallas talande nog för "lösgjord" och det brukar synas väldigt tydligt när det är rätt. När sen "proffsen" rider så här så mår jag illa. Faktiskt.Kommentar två.
När Aftonbladet publicerar
det här testet om flaskvatten, ja då känner jag att det är dags att flagga för en jättebra dokumentär om just flaskvatten. Egentligen om hela vattenindrustrin, men det är en hel del om flaskvatten också. Hela filmen finns att ladda hem här. Eller se den på youtube. Ni får själv klicka er fram till alla delarna.
Trailer nedan.

5 kommentarer:

Hannepannepuff sa...

vi kallar det "bakom lodplanet" och underkänner?

.perpotator sa...

ja det är ju inte bara hästen som är bakom lodplanet..

Jenny sa...

Rätt vidrigt. Känner man sig stor som människa när man tuktar någon som är större än en själv, tro?

Hannepannepuff sa...

blåtunga aside, TROR han att den går snyggt? Varför harvar folk runt i kort galopp och sågar? Det känns som en hoppryttargrej, säger jag fördomsfullt. är detså?

.perpotator sa...

med ett kandar dessutom. världens sämsta bett för folk som inte kan rida..
tacka vet jag westernridning :)