onsdag, mars 31, 2010

kovändning

Nu för tiden när jag ser en artonåring så tänker jag bara vad skönt det ska bli när hon/han åker hem/går iväg nån annanstans. Det finns ett antal anledningar till det.

1. Dom smsar HELA tiden. H.E.L.A tiden. Telefonen lämnar inte deras händer ens en sekund. Man ba vill klappa till dom över huvudet och säga åt att hallå, nu är du och hälsar på mig! Jag borde vara det primära intresset, inte nån möjlighet till uppmärksamhet från andra människor eller vad det nu handlar om.

2. Medan dom håller i mobilen så sitter dom vid ens dator och kollar facebook/msn. Detta innebär att jag måste logga ut mig själv från dessa. Jag gillar inte att logga ut. Och jag gillar absolut inte när andra loggar ut mig. Att bli utloggad av någon annan är som att sitta bekvämt på bussen och någon drar ut ens hörlurar för att säga nåt (o)viktigt. Man ba; gör ALDRIG så igen!
Min dator är min borg och jag ska fan skaffa en besöksdator till er andra.

3. Dom pratar bara om nya killar. Varje vecka/dag/timme är det nån ny. Till femtio procent handlar det om att killen är intresserad och dom andra femtio om att killen inte är intresserad. Ett alternativ till att prata om den nya killen är att prata om den gamla.

4. Dom kan inte prata om något annat än dom här tre punkterna. Period! Att fråga en tonåring om politik eller ansvar eller framtid är som att försöka prata med en ko. Dom bara tuggar massa skit till svar. Om facebook, ny/gammal kille eller msn.

5 (bonus). Dom ber om råd men lyssnar inte, alternativt så tycker dom att det är ett dåligt råd och gör ändå tvärtom eller inte alls som man sa. Det finns inget annat sätt att komma undan från det här än att inte prata med dom alls.

Saker man kan göra med en tonåring:
1. Åka på macdonalds och köpa ett happy meal till dom (dom tjänar inte egna pengar).
2. Be i tysthet att snälla tonåringshjärna, väx klart och börja fungera snart.

Och med "dom" i texten menar jag "hon". Med "hon" menar jag en specifik tjej (kompis).
Fast sen funkar det säkert på alla andra tonåringar också. När mina barn blir tonåringar och håller på så här så ska jag smacka till dom i huvudet och säga åt dom att hålla käften. Kanske pappa kan hjälpa till med lite tips om hur man ska slå.

Eller vänta, jag har ju ingen pappa. Haha
Och vänta igen, jag har ju inga barn heller. Haha

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var väl det dom insåg tillslut...huvudpersonerna i både "Lolita" och Unni Drougges tjejvariant "Hella Hell". Unga människor är söta och festliga på massa vis, men dom är inte mycket till konversatörer.

Fast javente, är vuxna det? Jag tycker dom också bara tomtuggar luft och maler om hittepåbondgårdar på Facebook och dom som dom är kära i/inte är kära i.

Folk - en toaster.

/B

puman sa...

Och det tragiska är att allt detta börjar redan INNAN de når tonåren. Har en 11-åring hemma som är precis just så. Det är dessutom en kamp om att stänga AV mobilen varje kväll...

Anne sa...

Ja en besöksdator vore så rätt.

.perpotator sa...

anne: ja eller hur. jag har satt upp min bärbara nu. får se hur det blir :)

bytet sa...

*hej*, jag har nu hittat dig med, och my gosh vad jag älskar dina ilskeutbrott. Dock måste jag säga att kidsen har mycket att säga, bara man jobbar upp ett förtroende först. Samt inte förmanar så jäkla mycket när de pratar om sina snodda moppar och hembrända sprit. Hmm, svårt att inte moralisera över det när man är förälder dock. Men ja. Så länge man inte är förälder kan deras historier vara riktigt roande.

Och skrämmande.

(Dock blir jag också ifrågasättande när de snackar skit om andra/ är nedvärderande mot någon. Jag är inte störd. Så att du vet. Eh. *hej var det ja*)

.perpotator sa...

bytet: Äntligen!
Ja dom har en del att säga, det tycker jag. Och jag är väldigt förstående och allt det där. Men jag föredrar nog att prata med vuxna människor dock.
Klart du inte är störd sweetie.
Och hej till dig med. Blogga mer nu. Och lägg ut fler spellistor. Älskar dina spellistor!