måndag, april 12, 2010

jobbsnobb

Alltså, inte för att vara en gnällis eller verka otacksam eller så. Men är det inte konstigt att man tackar städpersonalen för att dom tömmer papperskorgen och dammar av bordet. Detta händer inte helt sällan medan man själv står intryckt i nåt hörn på en stol för att inte vara ivägen (ja, jag tycker att det ska stå ihopskrivet) för alla städverktyg.
Påminner inte det också lite om ett S&M-förhållande, där städpersonalen är den undergivne med den egentliga makten (att säga nej).
Är det inte så att dom bara gör sitt jobb och om du jämför så tackar dom ju inte dig för att du gör ditt. Och är det inte så att man kanske känner lite skuld över sin priviligerade ställning när man tackar. För städyrket är ju simla lågstatus.
Eller?

Liten gallup;

Tackar du städpersonalen på ditt jobb?
Varför/varför inte.

6 kommentarer:

Sara Haldert sa...

ja. för jag slänger pappersmuggar med massa kaffe fortfarande i, i min papperskorg. det tycker jag är taskigt mot den som ska tömma den. ändå gör jag det istället för att hasa 7 meter till köket och hälla ut.
så då tackar jag. som nån sorts kompensation mot slabbet.
dessutom tycker jag att det uppstår en tryckande pinsam tystnad om man inte säger nåt.
men jag hade ju lika gärna kunnat säga hej.

30+ sa...

Just nu tackar jag inte eftersom de brukar städa på kvällarna när jag inte är på jobbet.

Förut har jag väl som många andra stått och skämts lite i ett hörn, slagit ner blicken och mumlat nåt tacksamt.

Har jag sagt att jag köper städtjänster hemma med RUT-avdraget. Kanske det bästa jag köpt nånsin. Jag älskar det.

Linn sa...

Jag tackar och hälsar och pratar. Mest för att det känns bättre än att bara ignorera dom och låtsas som om dom inte finns.

thewoodfairy:: sa...

Jag hälsar men tackar aldrig.
Ska de hålla på och svabba och sådant går jag också ut ur rummet så att de kan göra sitt jobb effektivt i lugn och ro.

De gör sitt jobb och jag gör mitt jobb. Vad är pinsamt med det?

Lena sa...

Jag hälsar och tackar och står intryckt i ett hörn. Fast egentligen vet jag inte varför jag tackar för de städar urbota dåligt eller i alla fall alldeles för sällan så man kan se samma dammråttor i flera veckor känns det som. Våra papperskorgar tömmer de dock inte utan det får vi göra själva så nu har vi som en liten spottkopp man hänger på lådan med pappersåtervinning under skrivbordet där man slänger allt "brännbart". Men enligt uppgift så är allt brännbart det beror bara på vilken temperatur man använder....

Anonym sa...

Jag säger hej.
Det räcker så tycker jag.