söndag, maj 09, 2010

citat å sånt

"Mäns otrohet är ofta en hämnd för en relation där mannen uppfattar det som att kvinnan är överlägsen honom. Det är hon oftast inte. I själva verket är den relationen väldigt jämställd."

"När kvinnor är otrogna är det en betydligt allvarligare signal att något är fel på relationen."

Om man vill tänka mer om mäns otrohet så kan man läsa på lite om anknytningsteori och specifikt då om pojkars separationsfas från mamman. Man kan markera massa ord i dom där citaten också, men i allmänhet handlar det om kontroll och sånt därnt. Väldigt spännande. Man kan köpa en bok om det istället. Jag skulle gärna förklara bättre men hallå, ni kunde ju gått dit själva också liksom.
Nu får ni vänta tills nästa år/gång det är.

Den där andra föreläsningen, den om tonåringars hjärnor, den var mest inte så spännande. För att sammanfatta den kan man säga att;
Från ca 16 års ålder så är den logiska och resonerande biten av hjärnan klar att användas. Det är då man faktiskt kan prata med dom.
Och;
Tonåringar gör "konstiga saker" för att andra delar av deras hjärnor inte är i sync med resten av kroppen och andra hjärnfunktioner.
Samt sist men inte minst;
När en tonåring gör alla saker tvärtemot vad föräldrarna säger/gör, så är det helt i sin ordning. Föräldern kan lugnt luta sig tillbaka och tänka att hey, jag har ett normalt barn som håller på att bli en helt egen person. Fy vad skönt att dom inte kommer att klänga sig fast på mig resten av livet.

Så. Nu vet ni det dårå. Skönt att få det här ur sig. Nu ska jag äta popcorn.

Inga kommentarer: