tisdag, januari 04, 2011

Mest av allt

Mest av allt vill jag vara miljonär. Om man ser till det materiella alltså. Mest av allt över huvud taget vill jag ju hänga med mig tjej. Men om jag dessutom var miljonär så kunde vi ju hänga OCH göra vad som helst på dagarna. Det skulle vara liksom det ultimata.
För det här med att jobba, det är liksom inte min grej. Jag gör det hyfsat bra, det gör jag. Men det är ju så förbannat tråkigt. Oavsett vad jag gjort så slutar det med att jag liksom sitter och fantiserar om ett annat liv. Kanske på en söderhavsö eller nåt sånt. Jag skulle kunna hyra ut mopeder, som i den där filmen. Eller laga svensk mat på nån liten deli nånstans. Kanske i Liljeholmen, kanske på Malta.
För att slösa bort den bästa tiden i sitt liv med att jobba för jordnötter medans nån annan blir rik, det känns inte ok. Jag kan inte ens se fram mot pensionen liksom. För då är man ju gammal som sjutton och kanske inte ens orkar njuta längre.
Att fundera på det här gör mig både ledsen och jämra arg. Vem har bestämt att det skulle vara så här, med pengar och så?

Så jag köper en lott och flickan tittar på mig och ler så där på gränsen till hån och skrattar åt mig. Jag säger att den här lotten, det kan vara den som det är vinst på. Då ska jag dela med dig och vi ska leva lyckliga i alla våra dar utan att behöva skiljas för att gå till nåt jobb. Och jag börjar köpa saker i fantasin och betalar mina skulder och ger pengar till alla jag känner så dom också ska slippa jobba och vi köper en stor tomt där vi sätter upp våra hus och sen har vi middagar och söndagspromenader tillsammans. Jag har hästar och hundar och katter och sånt och min tjej sitter brevid mig i sportbilen med sån där halsduk runt huvudet och sen så vaknar jag när vi bara vann femtio kronor.

Som jag återinvesterar i två nya lotter. För snart. Snart..

1 kommentar:

30+ sa...

You and me both.