tisdag, februari 10, 2009

seioschly!

Den här bloggen, eller kanske ska jag säga jag, följer i mångt och mycket Sturgeons lag. Det är dessutom ett härrans raljerande till höger och vänster. Och ja. Ibland är det precis som det står. Och nä. Ibland är det inte så sant.
Så, för att ge mig själv lite upprättelse så kommer här sms-konversationen med nitton. Den terapibehandlade verionen. Mina högre kognitiva funktioner formulerade i text bredvid. Ok.

Sms nr ett: Är du inne i ett förhållande nu? (det här handlar uppenbarligen redan nu om att ta reda på om jag är singel OCH intresserad av att ligga)
Mitt svar: Nope (jag är ju singel)
Sms nr två: Vill du fortsätta där vi slutade? (rakt på sak. det är en av anledningarna till att jag inte är intresserad av att träffa henne igen. den och att hon är nitton).
Mitt svar: Du är en stor romantiker och charmör. (avledningsmanöver)
Sms nr tre: Min abslout starkaste sida. Men ska vi ses nåt då?
Mitt svar: Du, jag har nästan aldrig tid på kvällarna, och på helgerna är jag sällan hemma. Dessutom är jag faktiskt inte så förtjust i booty calls. Vill du ses kan vi ta en fika på stan. (vissa skulle nu hävda att jag borde sagt ett blankt Nej här och därmed varit både kort och koncis. inte så mycket jag. hon fattade dessutom bra ändå, och de efterföljande smsen handlar om vad hon gör och vad jag gör nu för tiden).

Mitt svar på sms nr ett blev ett kort 'nope'. Givet den efterföljande konversationen kunde jag egentligen redan där ljugit och sagt Ja, och därmed bekostat mig och henne sju sms till. Jag tycker dock att det hade varit fegt att ljuga på första frågan, när jag faktiskt kan säga nej på ett ok sätt.

Min poäng, om än väldigt implicit här, är att jag raljerar på bloggen efter att mitt beslut är tagit. Jag tycker att det är ok att göra så. Att raljera först är att inte ta mig själv på så stort allvar, och att dessutom inte vara så konsekvent i linje med mina värderingar. Jag gör sällan så nu för tiden. Även om mina beslut är blixtsnabba så litar jag fullt på mina impulser om vad jag bör göra.
Att jag sen håller på att ironisera efteråt må sticka i ögonen på andra. Min kognitiva dissonans är dock helt avklingad i det avseendet.

Och du, jag vet att det till din fördel skiljer 20 poäng mellan oss. Dom 20 poängen gör mig dock inte till en halvpedofil eller nån annan idiot, eller för den del dig till budbäraren av nyckeln till hur jag ska leva mitt liv. Väg dina ord tack.

Vad beträffar andra människor (än dig) och deras åsikter om mig.. det ligger nummer ett på listan med saker jag tappar intresset snabbast för.

Bra så då? Ja. *bra så*

2 kommentarer:

Anonym sa...

*raderat tio inlägg och orkar inte formulera nåt bättre* Vi kan ta den där diskussionen privat. Jag tycker som jag tycker och kommer inte att väga om mina ord ett enda gram. Och nä, det är inte *bra så*.
Men jag har ingen lust att prata allvar med nära vänner på nån sån här modern teaterscen.

Automeris sa...

Ja justja, det var något hemskt inlägg som du har tagit bort här. Något med den där 19:åringen och att ni skulle ligga.
Vad var det nurå.. Det var nått som jag tog upp över facebook tror jag också. Och du tyckte det var jättejobbigt.. Hm. aja.