torsdag, augusti 20, 2009

döden döden

Jag har undrat lite över det här med att alla ens nätgrejer liksom lever kvar efter ens död. Två andra som också tänkt på det är Lisa och Elin. Dom har även tagit chansen och jobbat ihop en smutt liten webtjänst för livet efter detta. Man kan helt enkelt göra en liten bot av sig själv som skickar ut meddelanden till anhöriga efter ens död. Man kan också, som jag har fattat det, stänga ner sina konton.
Jag vet inte vad jag ska göra av det där faktiskt, men det känns som att jag behöver ha en åsikt i frågan. Är det meningsfullt för andra att få söta hejdå-mess? Skickade efter döden, författade i livet.
Det är inte meningsfullt att gå att fundera på döden. Den kommer när den kommer och efter det så finns det inte så mycket att fundera på heller. Så jag undrar vad det här fyller för funktion. Och för vilka.
Det är en fin reklamfilm dom gjort allafall. Jag gillar att dom är så rättframma och jag gillar också stämningen dom lyckas förmedla.

4 kommentarer:

30+ sa...

Som den närmast extrema pragmatiker jag är bryr jag mig inte nämnvärt om livet efter detta. Ni andra får fortsätta hur ni vill. Läs min blogg, googla mig hej vilt. Jag bryr mig inte vilket. Men andra människor är ju annorlunda och skulle säkert kunna sitta i dagar och fundera på sina personliga hälsningar från andra sidan graven. Och nej, jag vill inte ha något förskrivet mail som ligger och väntar när jag kommer hem från din begravning. It would freak me out.

Anne sa...

intressant. jag länkar till dig.

Skinhead Barbiedoll sa...

jag skulle nog känna att det var lite salt i såret om det titt som tätt dök upp hälsningar från den avlidne. bah LÅTMIGSÖRJAIFRED.

.perpotator sa...

anne; gör det sweetie

jag lutar lite åt det med. är man död så är man död liksom, då varken ska eller kan man skicka nå jävla hejdå-mail.