torsdag, februari 25, 2010

undran

Snubblade över en massa bra kampanjmaterial för olika typer av globala problem. Speciellt den här är intressant. Jag menar, gäller inte samma för tjejer över 18 och underåriga killar. Riktar den sig till enbart heterosexuella kan man också undra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sherlock!
Gissa vilket problem som är vanligast? Att vuxna kvinnor försöker ha sex med tonårspojkar (tänker snorpetande, kojbyggande brännbollsspelande och kräks nästan här) eller att vuxna män försöker ha sex med tonårstjejer? Fördomsfullt? Ja, men likväl sant.

När det gäller homos törs jag gissa att sex med barn och ungdom också är ett mansproblem i tusen gånger högre grad än ett kvinnoproblem. Tvivlar på att Eva Dahlgren har lust att äta frukost med nåt hon hittat på en Johan Palm-konsert.

Istället för att dölja de här problemen i kategorifixerat prat om jämställdhet eller queer vore det mest intressanta att fråga sig VARFÖR så många MÄN (hetero, gay or whatever) tänder på ungar.

/Watson

.perpotator sa...

Och för att vara tvärtom så undrar jag varför så många unga tjejer jagar äldre män.
Och om dom nu inte gör det så undrar jag varför det är vanligast att se yngre tjejer med äldre killar. Har tjejerna möjligen blivit lurade/tvingade till förhållandet?
Kanske har det med nån slags kill-gen att göra. Eller tjej-gen.
Och visst, det är mer relevant att resonera om det här vid specifika åldersskillnader.

Anonym sa...

Precis som du konstaterar är det ju en viss skillnad mellan åldrar och åldrar här. Att en 35-årig tjej väljer att vara ihop med en 45-årig kille är ju i princip två jämnåriga människor (till mognad och livsstil).

När däremot 15-åriga tjejer jagar 25-åriga killar kan det vara a) en önskan om att vara kär på avstånd så man slipper kärlekens fysiska del överhuvudtaget eller b) något som KAN men inte MÅSTE antyda ett problem hos båda inblandade.

Vuxna (lite vinglig gräns kanske men dit 30+ alldeles defintivt hör) bör rannsaka sig själva vid umgänge med ungdom oavsett kön. Och kanske fundera kring den andra parten med.

Även om ingen tycks tvingas under vapenhot har jag iallafall hittills inte sett en enda psykiskt välmående ung tjej springa efter gamla gubbar. Ingen. Noll. Zip. Och zero.

Tycker f.ö hela debatten brukar urarta till löjlepöjl när nån ska försöka få kvinnor till "lika goda kålsupare" genom att hänvisa till fyra tanter som kilar stadigt med varsin 22-årig snubbe på Bahamas. Det är motbjudande och ifrågasättningsbart på många sätt. Men det har fortfarande ganska lite gemensamt med att män faktiskt tänder på flickor i undre tonåren.

Vidare: Om en 60-årig karl vill vara ihop med en 30-årig tjej säger jag nog ingenting om det. Men erkänner han öppet att han omöjligt kan finna EN ENDA attraktiv kvinna i sin egen ålder så kommer jag nog att tycka han också borde ha en dos analys.

Gener tror jag som vanligt har rätt lite med saken att göra.

/W

.perpotator sa...

Men jag tycker nog att det är skillnad på att ha ett förhållande och att bara ligga runt.
Det senare kan man göra oavsett ålderskillnad, det tidigare kanske inte så mycket.

Anonym sa...

Du menar lite som med fnask? Man kan ligga med dom men inte vara ihop med dom? Skön stil.

Anyhoooo tycker nog både jag och kampanjen att man kan dra en nedre åldersgräns. Kampanjen tycker visst vid 15 eller om den menar 18? Jag tycker att man kan ha samma princip som vid tatuering. Att man funderar på de långsiktiga konsekvenserna ÅT folk om de är under åldern "vettig". Som är lite flytande.

Typ en 20-åring som vill göra en jättstor grej på halsen = tatueraren tänker ett varv extra.

Översätt själv och skaffa dig sen sista ordet. Det är ett privilegium man har på sin egen blogg ;-)

.perpotator sa...

Menar du att man inte ska/får ligga med andra om man inte är beredd att vara ihop med dom..? Eller om man gör det så betraktar man dom per automatik som fnask (vilket man själv också blir då isf)
Jag är helt stum nu så det blir nog inte nåt sista ord från mig.

Anonym sa...

Jag menar att din idé om att man kan ligga med småtjejer men inte vara ihop med dom innehåller ungefär lika mycket empati som den klassiska torskens. Det var inte om omsorg med dig eller andra vuxna män jag tycker att man ska tänka efter innan man geggar med unga människor som kanske inte vet vad dom vill eller varför. Min poäng var att vuxna män kan tänka sig för om detta är bra för de unga flickorna. Inte om det är bra för dom själva.

Självklart menar jag inte att man måste vara beredd att vara ihop med alla man ligger med. Sluta spela dum.

Och, ja, jag tycker vuxens kognitiva förmåga överstiger barn och ungdomars. Även i omvända könsroller. FYI känner jag två numera vuxna killar som losade oskulden med tant också. Båda mår sådär över det i efterhand. Faktiskt.

Well, det blir onödigt långt och sladdrigt det här. Men min huvudpoäng är att lag och moral ibland kan skilja sig åt. Och att tänka sig för är en vuxens skyldighet men inte nåt man kan begära av tonåringar i allmänhet. Ditt ansvar är m.a.o alltid större än tjejens om du datear småbrudar. Även för de långsiktiga konsekvenserna för er båda.

Detta betyder inte att jag tycker unga kvinnors fria vilja är ointressant. Lika lite som jag tycker barns fria vilja är ointressant när jag säger nej till deras sämsta idéer.

.perpotator sa...

Jag menade inte småtjejer i synnerhet då.
I övrigt så vet du att jag håller med dig.