onsdag, april 14, 2010

älsk älsk

I stort sett varje dag känner jag en sån där kär-by över mitt jobb. Jag stannar upp ute på gården och liksom skrattar inombords. Här är varför:

Alla som jobbar här är så dömysiga och trevliga. Fast det är gamlingar nästan hela bunten (fördomar, jag vet). Dom skojar och berättar saker om sig själva och dom kan massor massor.
Det finns massa gratis fika och dyra kaffeapparater med gott kaffe. Det är inte massa prat om att det ska sparas pengar hela tiden. Dom säger inte upp folk till höger och vänster tre gånger per år. Dom få organisationsförändringarna som sker är personalen medverkande i. Vi får vara med och bestämma om hur det ska se ut.
Vi har världens finaste omgivning med hästar och stora träd. Man får gå på massa utbildningar och varje gång något nytt ska införas så säger cheferna att nu måste du åka på den här kursen och lära dig det här, och dom menar det. Vi har informationsdagar med välutförda powerpoints och bra talare. Vi har ett förråd större än ELFA och Clas Ohlsson dit man kan gå och bara hämta vad som helst. I stort sett alla som slutar här kommer tillbaka för att det var bättre här. Om man kommer med ett förslag till förbättring så lyssnar folk och tre dagar senare är det genomfört. Allt är väldokumenterat. Det finns god lunch som kostar nästan ingenting, alltid kött, fisk, veggoalternativ och en soppa. Det finns frukostbord på morgonen där man kan köpa en brakfrukost för femton kronor. Vi har en egen läkarstation med egen läkare och sköterskor. Det finns massage som kostar nästan gratis.
Vi har plockgodis och glass och uteservering till lunchrestaurangen. Vi har flextid som gör att man aldrig behöver känna sig som en smitare när man går tidigt. Vi har extra semester och man kan köpa fler semesterdagar om man vill. Vi får läsa språkkurser på arbetstid och sen få ha det som en extra merit att ta med till löneförhandlingen. Det finns möjlighet att jobba utomlands och göra en insats i krisdrabbade områden. Man kan få gå icke-jobbrelaterade kurser som till exempel hjärt-/lungräddning med HLR-apparat. Vi fick en superbra julklapp. Mina chefer är inte idioter. När man har konferens så får alla ett eget rum. Vi har superbra föräldravillkor. Det finns en upphottad sjukförsäkring som gör att man inte blir en fattiglapp om man måste vara hemma en längre tid.

Jag älskar mitt jobb. Och till er som inte gillar era jobb säger jag; MOHAHAHA

3 kommentarer:

Hannepannepuff sa...

Jag älskar också mitt jobb. Vi har ingenting och håller våra konferenser i fikarumet. Men vi har sol utanför och allt är knas och uppochned och vi jobbar kvällar och nätter men vi gör teater. It's awesome och jag skulle BO på jobbet om jag kunde.

emster sa...

väntade på "jag pratar såklart tvärtomspråket" men det kom aldrig. menar du att du är på rikt?

anställa?

.perpotator sa...

hanne: lycka!

emster: nej det är på allvar. fina jobbet mitt