tisdag, april 06, 2010

grr

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om det här samvetsreportaget från Indien, men jag oooorkar inte. Dessutom gör jag viktigare saker. Jobbar till exempel. Eller inte nu då, men sen. Snart.
Allafall.
Det är underligt att man å ena sidan tycker att det är fruktansvärt med barnarbete. Å andra sidan gnäller vi när priserna är så höga i affären. Och det är ju förjäkla dåligt att dom har så lite i lön. Men när vi åker dit på semester så vill vi gärna inte betala mer än ett par kronor för ölen (måhåhå va billigt det är här, en trerätters med fyra flaskor vin för bara tjugofem kronor måhåhå här skulle man bo).

Och det här med kvotering, vad är grejen med det? Vi ska inte ha nån kvotering. Inte av dvärgar, inte av kvinnor, inte av rödhåriga, inte ens av tjocka faktiskt. Ingen ska kvoteras in nånstans. Det är attityderna som måste förändras först. Sen kommer beteendet att förändras automatiskt. Gör vi tvärtom händer det ingenting med värderingarna och vi kommer att få slåss med problemet i hundra år till och hundra mer efter det. Att tvinga fram handling är jävligt kontraproduktivt i det här sammanhanget också.


Och värre än både kvotering och barnarbete är faktiskt bananer i mat. Allvarligt talat; Sluta upp med det. Vem vill ha den texturen i munnen liksom. Ulään.
Över huvud taget så vill man inte ha frukt i maten. Det är äckligt och åttiotaligt.

Puh.. jag blir helt matt av all den här uppfostringen ni tvingar mig till. Nu ska jag fika lite imporerat Indiskt te. Hoppas det är plockat av en inkvoterad handikappad unge så man får lite kvalitet..

5 kommentarer:

emster sa...

okej, vi kan fortsätta här...

attityderna ändras för långsamt. de kommer ändras snabbare med kvotering (tror jag). att införa kvotering innebär inte att sätta en inkompetent kvinna på en kompetens mans post, det handlar om att slå sönder strukturella fel i en rekryteringsprocess. tycker det är helt rätt att börja i toppen (dvs bolagsstyrelser, kommunbolagens styrelser etc).

men visst, det är inte idealiskt med kvotering. absolut inte. men det är en handling som kan få POSITIVA konsekvenser. Vi är SÅ dåliga på jämställdhet i Sverige!

Angående bananer: håller totalt med!

.perpotator sa...

ja. jag håller med på det också. men värderingar och attityder är viktigast. dessutom ändras dom hela tiden och arbetsplatser anpassas. snart finns det bara några få kvar med dom gamla moralisterna kvar.

thewoodfairy:: sa...

De flesta tycker det är ett RÅN om en tröja kostar över 300 spänn. Och det är väl okej om man tycker det, men då måste man nog stå för att man förespråkar barnarbete och kemikalieutsläpp en masse också.
Som jag och min billiga skjorta idag tillexempel.

Håller typ med.

Håller med.

30+ sa...

Alltså folk tycker det är en förbannad rättighet att få gå och runkhandla lite spontant. (Med runkhandla menar jag en handling som rent mentalt fyller samma funktion som en slentrianrunk, en minibelöning i tillvaron, inget mer. Inget som fyller nån nytta.)
Nåt piffigt och småkul mög för en hundring eller två.

Sluta med det. Planeten dör förfan.

Anonym sa...

En sak som är minst lika intressant att förändra som könsfördelningen i en bolagsstyrelse är den märkliga 1800-talstron på starka ledare. Att "börja i toppen" ska ge en positiv effekt på resten av organisationen, eller vad är tanken?
Vad sägs om att överhuvud taget INTE ALLS ge avdankade politiker styrelsejobb i kommunbolag? Vad sägs om att skratta åt s.k styrelseproffs som hotar med att dra till staterna om inte ersättningen når sjusiffriga belopp?
För att återgå till ursprungsfrågan så tror jag inte alls att man snabbar på saker på ett effektivt sätt genom kvotering. Det som händer i praktiken är alltid att man söker sätt att komma runt reglerna, kolla bara hur effektivt LOU är hahaha