måndag, juni 07, 2010

men du

Om jag kunde matblogga lika bra som Fröken Sara och Herr Robin så skulle jag göra det. Nu blir det nå halvdant istället.
Allafall så skulle jag kunna döda för den här maträtten. Nästan.

Så. Gör en pajdeg vettja. Med 8dl mjöl och 100 gram smör. Smula smula smula och häll sen i grädde och vatten. Typ 1.5 dl av varje.

Obs, Jag kan inte göra lite mat så jag måste varna att det här blir typ lagom till fyra fullvuxna troll eller tolv stycken små små barn.

Sen så pudrar man med lite bakpulver, en så där 4 teskedar, osså lite salt. En så kallad nypa. Gör som Kleva i trolltider och knåda uta bara helvete. När du knådat degen fin och seg så kavlar du ut den supercoola degen till en platta som är lagom stor för en sån där djup ugnsplåt. En stor djup alltså. Har du inte en stor så måste du göra kanske tre små plattor, ok! (Degplattan ska ner i ugnsplåten, ok)

Vi ska ha äggstanning i det här också. Den gör man med sex äggvitor och fem gulor. Riv ner parmesan i det, typ 150 gram kanske räcker. Sen 500 gram keso i det, även om du inte tycker om keso alltså. Och vitlök också. Massor av vitlök. När du hällt ner massa vitlök så pressar du i ett par till, och inte skäms du för det. Jag hade fem eller sex vitlöksklyftor i tror jag. Krydda med byggarbetarnävar med basilika, oregano och timjan. Salt och peppar också, fast inte lika mycket då.

Skär en purjo i stora bitar. Kanske två eller tre centimetersbitar, vad vet jag vad du gillar liksom. En gul och en röd paprika får plats också. Jag strimlade min. En burk kalamataoliver ska vi ha i också. Har du inte kalamata så köp såna där svarta vanliga då, och skäms resten av kvällen för det. Och du sätter ingen kniv i oliverna, bara så att du vet.

Strimla en burk soltorkade tomater, eller gör dom lite chunky kanske. Lägg allt på degen. Först grönsakerna och sen oliver och tomater. Sist men inte minst så lägger du på miljarder av små små buketter broccoli. Häll på äggstanningen och grädda i ugn på 225 grader i 20 minuter ca. Eller tills det ser klart ut. Är det bränt på sidorna så är det nog det.

Det här mina vänner, avnjutes bakom lyckta dörrar så ingen obehörig kommer och äter upp det för dig.

Som vegetarisk mat ska vara!

4 kommentarer:

thewoodfairy:: sa...

Den lät så jävla god.
Du tar med denna på teaterpicknicken nästa vecka.

Tack.

.perpotator sa...

men den måste ju vara varm..
jag bjussar på den nån gång istället :)
eller ännu bättre, du gör den och bjuder mig!

thewoodfairy:: sa...

Varm, ja?
Du får väl ha den i någon form av mattermos?

Jaja, men då msåt ejag först göra den och testa så att jag vet vad jag gör... Det är svårt att bjuda andra på deras egna mästerverk...

.perpotator sa...

alla stora artister gillar bra covers på sina egna låtar.