lördag, januari 29, 2011

fredagsbästa

Man är ju lite fredagshungrig ibland då. Det är ju kanske tjejen också.
Om du som tar lite currypulver, kanske två matskedar ungefär, ett helt knippe koriander och sen så mosar du en redig näve kumminfrön i en mortel. Så mixar man ihop det med ett par tre fyra fem klyftor vitlök och ett par matskedar jordnötsolja samt en skogsarbetartumme med färsk ingefära. Då har man en bra kryddbas dårå. Vi kan kalla den currypasta.

Sen steker man lite kyckling som man skurit i snygga chunky bitar. Samtidigt så fräser man upp en gryta med jordnötsolja och där slänger man i all sin currypasta som man mixat ihop innan. Efter ett tag så häller man på två burkar med krossade tomater. Om man är så bra som jag så är det finkrossade så slipper man dom där äckliga bitarna som brukar finnas annars. Till det så hackar man ner tre skimmrande gröna chilifrukter. Fast jag tog tre gröna och en röd. Man kan hacka dom så litet eller stort man vill faktiskt.

När det gosat ihop sig i pannan en stund så blandar man i den stekta kycklingen med stekspad och allt. Nomnomnom!

När du gjort allt detta en enkel fredag som denna, ja då har du gjort en alldeles egen kyckling vindaloo. Precis som på vilken indier som helst, fast tusentusen gånger godare. Bra va!

Och om man vill vara veggo så byter man ut kycklingen till kanske tofu eller Chi-Chi bitar.
Sen kan man njuta allt ihop med världens finaste tjej och ta emot alla komplimanger om den goda maten man bjuder på.

2 kommentarer:

Automeris sa...

Vindaloovindaloovindaloo!

Automeris sa...

Det är kanske din framtid! Matbloggare! Fast då får du ta egna bilder på maten. :P