onsdag, juni 22, 2011

men alltså

Jag är inte direkt en sån där vinnarskalle eller vad man kallar dom för. Ni vet en sån som klättrar i berg och kapar av sig sitt ben om dom fastnar. Eller nån fotbollskung som spelar klart matchen med bruten arm osv. Däremot finns det tendenser som gör att jag bara inte klarar av vissa grejer. Som folk på ens jobb som sitter i förändringsarbete eller omorganisationer och säger "det går inte" hela tiden. "Vi kan ju inte göra så", "Ska man inte få jobba med det man tycker är kul istället".

Alltså, är det inte bara ett annat sätt att säga 'jag vill inte' på tänker jag?
Och det där med vilja saker när man bara är anställd, det är bara att glömma. Du är på ditt jobb för att någon betalar dig för att utföra tråkig skit. När du är där så äger dom fan dig och din dyrbara tid och om du sen tycker att du får göra för tråkiga saker, ja då är det bara att dra säger jag.
Din arbetsgivare är den som fucking äger företaget som du jobbar på. Det dom säger är det man gör, i stort sett. Om dom säger att man ska installera skrivmaskiner och jobba på, ja då gör vi det. Om företaget går åt helvete så är det åtminstone inte ditt fel.

Ett företag är ingen demokrati. Och när det börjar bli det, ja det är då som motivationskonsulterna och trivselkommitéerna börjar dyka upp och ta tid av kärnverksamheten.

Jag vill fan bara jobba, ok. Inte sitta och vända upp kort med filosofiska frågor som ska dryftas i timmar tillsammans med massa puckon som aldrig brytt sig tidigare. Snälla kan jag bara få jobba i fred tack.

1 kommentar:

Automeris sa...

"Jag är inte direkt en sån där vinnarskalle eller vad man kallar dom för. Ni vet en sån som klättrar i berg och kapar av sig sitt ben om dom fastnar. Eller nån fotbollskung som spelar klart matchen med bruten arm osv."

Jasså, det säger du?

Du känner kanske någon som har åkt motorcykel flera mil medan det snödae bara för att han gett sig FAN på att åka motorcykel.

Eller någon som just låst sig ute från från det gamla trapphuset, inte har nyckeln längre och ingen av grannarna svarar i telefonen, men han SKA FAN ha den där thujan som står där inne. Om han så måste övernatta utanför porten.

Eller han som kommer hem klockan åtta på kvällen, har inte ätit något sedan lunch och är JÄTTEhungrig, men bestämmer sig för att han SKA FAN ha den där ungsstekta laxen som ska tillagats på låg värme i 1,5 timmar. Och hade han inte haft en arg och hungrig tjej som hetsade honom så hade han helt ärligt suttit och väntat i de där 1,5 timmarna.

Känner du honom?

Alltså;
Jo. Skulle du fastna med armen eller benet någonstans mitt ute i ingenstans så skulle du kapa det för att komma hem. Jag är helt säker.