torsdag, februari 12, 2009

jag vs. världen

Jag satt och funderade på en av dom här svåra frågorna som kan uppta ens sinne i timmar om man inte aktar sig. Den här morgonen var det följande som slog mig:
Undrar vilket kön det finns flest av i världen.
Kvinnor eller män alltså.

Först så tänkte jag att det kanske finns lika många av varje, men det är ju inte rimligt att det är exakt jämt. På något sätt känns det som att det är mer logiskt att det är ojämt. Då tänker jag att kvinnor borde vara fler eftersom dom lever längre än män. Men så är det ju också liksom som så att alla man räknar måste vara födda samtidigt och det är dom ju inte. Dessutom tar jag med i beräkningen att i undersökningar om könsfördelning så tycker många att kvinnorna är fler, även om inte är det. Kvinnor verkar ta mer plats än män alltså.
Min kompis filosofen säger att det finns fler kvinnor i världen. Jag var tvungen att göra ett statistiskt tvärsnitt på Sverige och där visade det sig förvånande nog att det finns fler kvinnor nästan överallt.

Å ja ba; Nu kom jag på en sak som jag kanske kan utnyttja. Jag kollar helt enkelt upp var det är mest snedfördelat mellan könen och sen flyttar jag dit. Ja alltså där det är könsmässigt snedfördelat till min fördel alltså.
Nu är det ju så att alla vet att det finns flest människor i storstäderna, alltså Göteborg och Stockholm. Ja Umeå är ju lite av en storstad, men vem vill flytt dit liksom.. I Stockholm bor jag ju redan och här finns också flest singlar.

Stockholm har 21 622 fler kvinnor än män, så killar borde ha en fördel här. Jag letar väl efter en som är mellan 25-34 för enkelhetens och statistikens skull. Av Stockholms 401 983 kvinnor så är 144 337 st mellan 25-34 år. Av alla dessa kvinnor så är ca 53 000 st singel. Men. Här måste man dock ta hänsyn till vissa saker. T ex så är siffrorna på psykiska diagnoser mycket högre i storstäderna än ute på landet. Det finns ganska precis dubbelt så många diagnoser i storstan som i småstaden. Så här får jag alltså räkna med att åtminstone ca 5-10% av dom där 53 000 tjejerna är störda på ett eller annat sätt som jag inte kan med. Typ alla som inte är borderline, sen har vi alla som bor på Östermalm, de som är störda på andra sätt och de som inte har någon diagnos men ändå inte går att umgås med. Mörkertalen är säkert väldigt stora här tänker jag. Det lämnar i sämsta fall ca 40 000 st kvar att kolla bland. Jag har hånglat med fem av dom under min tid i stockholm, dvs lite över 6 år. Jag inser att det kan bli ett småjobbigt projekt att gå igenom alla dom andra 39 995. Vi kan ju också räkna bort alla lesbiska och fula dårå.

Ett alternativ kan vara att flytta till t ex Vindeln eller Filipstad där det finns endast 5 st fler kvinnor än män. Dom är säkert sugen på lite nytt blod. Fast då måste jag kolla upp åldersfördelningen först. Det kanske bara är pensionärer. Det här kan bli nog väldigt jobbigt över lag.
Tack å lov är jag inte den där ensamma mannen i Valdermarsvik allafall.

Kommunfolkmängd efter kön 1 november 2006
Kommun: Valdemarsvik
Totalt: 8 039
Män 4 020
Kvinnor 4 019

hua

3 kommentarer:

Linn sa...

Nu undrar jag: PÅ VILKET SÄTT SKULLE DET HÄR MUNTRA UPP MIG? Va fan! Jag vill ha en kille, inte få statistik i nyllet som säger att jag har procentuellt mindre chans att hitta nån än om jag hade varit kille. Som att kissa stående, högre lön och slippa bördan av föda barnandet inte var nog liksom.

.perpotator sa...

gaah! *skuldattack* vad har jag gjort..
alltså. det finns kommuner där siffrorna är omvända. *muntrar upp*
f'låt

Linn sa...

acksepterar. *jobbar på felstavningsskräcken* *stolt*