måndag, november 23, 2009

min spis är min borg

Grytor är kanske det godaste man kan göra till middag. Och kul. Man ba hackar och river och gojsar med kryddor och sen så slänger man ner det och rör lite och stoppar ner näsan och luktar. Jag har i palsternacka och rotselleri och morot såklart. Lite lagerblad och pepparkorn och strimlad kalvfilé på det och sen så häller man på massor med vitt vin och lite hela tomater som man mosar lite sporadiskt med näven innan, å så klart kastar man i lite vitlök, basilika och lök också.
Sen gör man lite hel bulgur till och vips så har man gjort en jättegod Osso Bocco som man bara vet hur det stavas men inte uttalas.

Ätes ensam framför teven. Om man vill kan man bjuda in Per Moberg också.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Röda, danska pölser och makaroner är inte fel det heller.

thewoodfairy:: sa...

Gryta. Pft.
Blodpudding, säger jag bara. Back to basics.

Anonym sa...

Låter supergott!!! Vardagslyx är fint det. Fast du har stavat fel... ;-) men då kan du säkert uttala det i stället. // Frk Fräken

.perpotator sa...

men jaaa det stavas med ett u. mitt typo. fröken fräken kan ändra sitt namn till fröken petimeter.

.perpotator sa...

johanna: jag vet inte. har aldrig ätit dom faktiskt :)

fairy: du vet att det finns mat till dig här också.

Anonym sa...

Oh men jag kunde inte låta bli - du la upp den så fint åt mig. Petimeter might be my middle name :-) // Frk Fräken (håller jag mig till i alla fall)