onsdag, oktober 13, 2010

samhällskommentar

Det rantas en del angående det här nu. På facebook finns en grupp som på bästa 2000-talsmanér hånar paret men samtidigt också artikeln. Det är oklart exakt vad som är själva fokus för alla de tyckniker som gör sig hörda. Det kan vara livsstilen som paret har tänker jag, men artikelförfattaren hånas minst lika mycket för sitt språkval och det pekorala sätt allt framställs på. Visst är det högtravande, men det är också ovanligt att se sånt språkbruk i tryck nu för tiden.
En hel del energi läggs på att kommentera själva inredningsbiten. Men är det inte konstigt att sånt här händer egentligen.

Jag kan inte se att den där livsstilen eller det där konsumerandet skulle vara värre än någon annans. Ta till exempel alla de tusentals som vallfärdar och köper på sig skräp från t ex Ullared varje år. Eller alla som köper billig salmonellaköttfärs från Lidl. Miljöpåverkan där är enorm i jämförelse, om den ens går att jämföra. Men det kanske inte är konsumtionsmönstret som är fokus här. Det är kanske den gamla hederliga avundsjukan. För vilka är dom att leva i lyx och överflöd när ingen annan vill göra det.

Jag vet inte men, nog är det väl mest så att dom som alla andra skulle må bättre av lite mindre konsumtion dock.

1 kommentar:

thewoodfairy:: sa...

Hahahaha, skrattade så jag vred mig när jag läste artikeln!
De pratade om det på jobbet här idag, men jag har inte hängt med i det här. Men varför man vill debattera om något så löjligt förstår jag inte?

Det är det löjligaste jag läst på länge. På riktigt.