onsdag, januari 12, 2011

glädje - fasa

Minns med glädje den dagen då jag fick en dubbeltandpetare i en förpackning. Alltså det var såna här tandpetare med plastomslag och i ett omslag så låg det två (2!) tandpetare. Alltså, lyckan!
Minns med fasa dagen någon vecka senare (jag sparade dubbelpetarna på en speciell plats på mitt skrivbord) då jag av misstag råkade öppna den (förstört!)

Förklaring: Jag har en grej för tandpetare. Vem täljer dom? Hur många träd behövs till tusen tandpetare? Vem bestämde längden på dom? Frågorna är många.

Sen har jag kommit på tre olika bra sätt att öppna förpackningen på. Den bästa (och mysigaste) är att ta tandpetaren inklusive plastomslag mellan tumme, pekfinger och långfinger (bonusfinger) och sen liksom snurra petaren mellan fingrarna. Efter en kort stund så öppnas plastförpackningen längs långsidan och man kan dra av den som ett bananskal. Smart! Jag kallar tekniken för "Rullar"

ps/Det finns fler sätt att öppna på än mina tre, men dom är dom bästa som jag kommit på./ds

pps/Dom andra två sätten är;
"Finrunken" - Man tar stickan i ena änden enligt trefingergreppet ovan och håller hårt, sen tar man trefingergreppet med andra handen på andra änden av stickan och sen så drar man ner plasten över stickan (man får dra upprepade gånger). Till slut så åker plasten ner och stickan blottas.

"Dragkamp" - Trefingergreppet på båda ändar av stickan, sen drar man plasten rakt ut. Plasten brukar då brytas ungefär på mitten och man kan ta stickan. Rekomenderas om man har bacillskräck för sina egna baciller då hälften av stickan ej exponeras för baciller då man drar upp den.

Dom här teknikerna fungerar lite sådär med pappersvarianten.

Lycka till alla!

1 kommentar:

30+ sa...

Detta är ditt bästa inlägg NÅGONSIN!