fredag, januari 20, 2012

tyckniker

Det här internet, det är ju fullt av tyckare och uppfostrare. Själv är jag mer av en observatör måste jag erkänna.
Jag undrar ibland om det skulle vara värt att lägga sig i när det argumenteras på internet. Ni vet när man känner så där att shit vad jag vet mycket bättre än dom här om det här. Ibland skriver jag till och med mer eller mindre välformulerade inlägg själv. Sen brukar jag gå och fika eller nåt, och när jag kommer tillbaka så har liksom lusten att posta lagt sig. Sist jag la mig i en tråd på internet var när någon tyckte att scientologernas åsikter om psykvården faktiskt var värd att ta på allvar (det är dom inte).
Annars är det skönt ska ni veta, att inte behöva fläka ut sina åsikter som nån åsiktscenterfold till höger och vänster.

Om man prompt ska göra det dock, så tänker jag att man kan följa några enkla regler.

. Inlägg eller utlägg på internet kan vara ironi. Det är svårt att se och höra ironi afk, och ännu svårare att göra det på internet. Ta reda på det först alltså.
. Använd jag-formuleringar. Att börja meningar med 'du' gör att nästan alla människor känner sig anklagade. Då vill dom försvara sig och efter det går det bara utför.
. Försök inte uppfostra folk du knappt känner. Eller ens dom du känner. Ingen vill bli uppfostrad. Varken offentligt eller face to face. Inte av dig, inte av någon.
. Inse att människor inte är onda med avsikt. Alla har ett bagage av anknytningsmönster, erfarenheter och upplevelser som formar deras sätt att tänka och agera. Oftast undermedvetet. Alla tror att dom är goda människor och att resten av de inblandade inte är det.
. Enligt undersökningar anser över 90% av alla att dom är smartare än andra människor. I verkligheten är det naturligtvis en orimlig siffra, och knappt tio procent som faktiskt är det. Eller en procent om man vill att ännu fler ska vara osmarta (det vill man inte).
. När du skrivit ditt inlägg; gå och fika eller bajsa eller handla mat eller nåt som tar minst två timmar. Om du fortfarande håller med om det du skrivit efter det, posta skiten dårå.
. Om du skriver mer än tre inlägg som är över fem rader långa i en diskussion på internet så är du arg. Gå till en psykolog och red ut din ilska där istället.

Så, frågor på det. Nä.

2 kommentarer:

Automeris sa...

Du kan gå och bajsa! :(
Jag kan få vara sådär eftertänksam och icke-arg när jag ska fylla 40.

Medelklassman sa...

Det här är bra skit.